Barcelona

Augmenta el percentatge de malalties de transmissió sexual entre la gent gran

Un estudi realitzat amb 517 persones més grans de 65 anys demostra que, com més edat, menys percepció de risc de contagi

RedaccióActualitzat

Gairebé la meitat de les persones de més de 65 anys que han participat en l'estudi "La sexualitat en la gent gran" creu que no els cal utilitzar protecció en les relacions sexuals. L'estudi s'ha presentat aquest dimecres en el marc de Firagran, el Saló de la Gent Gran de Catalunya i posa de manifest que ha augmentat el percentatge de malalties de transmissió sexual entre aquesta població.

L'estudi realitzat amb 517 persones més grans de 65 anys mostra que gairebé la meitat dels enquestats considera que les mesures de protecció per practicar sexe en aquesta edat no són necessàries perquè consideren que ja són grans i són persones sanes o bé perquè l'ús de certes mesures, com el preservatiu, només és per a joves i per evitar embarassos no desitjats.

Més dades
Entre els enquestats, un 45,9% eren dones i un 54,16% homes, i un 53,4% d'aquests, estaven casats. Un 62,9% assegura que les persones grans són sexualment actives, mentre que el 26,7% restant opina que és un tema que amb l'edat s'acaba abandonant.

Com més edat, menys percepció de risc de contagi
Els experts recomanen que les mesures de protecció no s'abandonin mai, ja que tots els col·lectius, a qualsevol edat, estan exposats a contraure malalties de transmissió sexual si no es protegeixen adequadament. L'estudi mostra que les persones que asseguren haver tingut més bona educació sexual tenen més clar que el fet de prendre mesures de protecció no va en funció de l'edat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut