Augmenta el nombre d'infants en risc que han de rebre atenció alimentària al Pla d'Urgell durant l'estiu

Augmenta el nombre d'infants en risc que han de rebre atenció alimentària al Pla d'Urgell durant l'estiu

Augmenta el nombre d'infants en risc que han de rebre atenció alimentària al Pla d'Urgell durant l'estiu

Actualitzat
Pla general de la roda de premsa sobre l'atenció socials a infants en risc durant l'estiu al Pla d'Urgell en el moment de la intervenció de la tècnic de serveis socials, Sònia Oriola, el 5 de juliol d

Pla general de la roda de premsa sobre l'atenció socials a infants en risc durant l'estiu al Pla d'Urgell en el moment de la intervenció de la tècnic de serveis socials, Sònia Oriola, el 5 de juliol de 2016. (Horitzontal)

ACN Mollerussa.-El nombre d'infants en risc que han de rebre atenció alimentària al Pla d'Urgell durant els dos mesos d'estiu a causa de la finalització de curs escolar ha augmentat en relació a l'any passat. Així, si a l'estiu de 2015 van ser una trentena els que van rebre dos àpats al dia a través dels serveis socials del consell comarcal, enguany la previsió és que siguin una quarantena. Una novetat d'aquest Servei d'Intervenció Socioeducativa no Residencial és que s'ha dividit en dos grups, un a Mollerussa, que es desenvolupa durant els matins al centre la Banqueta amb activitats d'aprenentatge, lleure i higiene, adreçat als infants de la capital comarcal, i l'altre a el Palau d'Anglesola, amb les mateixes característiques però que acull un grup de la comarca. El pressupost d'aquest servei prové pràcticament tot del Govern i és superior als 35.400 euros.

Els àpats que se serveixen a aquests infants en risc són el dinar i el berenar ja que l'horari d'atenció i activitats que fan va de les deu del matí a les quatre de la tarda. La responsable dels serveis socials del Consell Comarcal, Sònia Oriola, ha explicat que es tracta d'infants que precisen ''un seguiment més acurat'' durant l'estiu ja que les seves famílies no se'n poden fer càrrec per falta de recursos. D'aquesta manera, de dilluns a divendres fan sis hores d'activitats de lleure, aprenentatge, higiene i dutxa, a més a més dels dos àpats. Durant el curs, molts d'aquests infants també reben atenció dels serveis socials i la xifra a nivell comarcal també està situada al voltant de la quarantena. Això no obstant, estan repartits per més municipis a banda de Mollerussa com són Barbens, Linyola, Bell-lloc d'Urgell i Miralcamp. L'atenció durant l'estiu es fa del 4 de juliol al 2 de setembre.