Madrid

Augmenta el nombre d'hipoteques a Catalunya, amb un 3% més al juliol

Al juliol es van concedir 9.300 hipoteques, gairebé un 3% més que fa un any, segons l'Institut d'Estadística. La pujada és petita, però trenca una ratxa de dos mesos a la baixa. De fet, és el primer mes des del setembre de l'any passat que se superen els 9.000 contractes. Alhora, es frena la tendència a la baixa del preu de les hipoteques de pisos. De mitjana, al juliol es va situar en els 132.000 euros, gairebé un 8% més que fa un any.

Actualitzat
També segons l'Institut d'Estadística, a la resta de l'Estat el nombre d'hipoteques constituïdes sobre habitatges ha moderat el descens interanual al juliol i ha caigut un 6,8% en relació amb el mateix mes del 2009, fins a situar-se en 55.570. Amb aquest retrocés interanual, els habitatges hipotecats encadenen la tercera caiguda consecutiva, després de la del maig (-2,9%) i juny (-10,8%) i semblen haver entrat en una via baixista després d'haver experimentat repunts en els quatre primers mesos de l'any.

L'import mitjà de les hipoteques constituïdes sobre habitatges ha arribat al juliol als 122.238 euros, un 5,9% més que en el mateix mes del 2009, mentre que el capital prestat ha baixat un 1,3% en taxa interanual, fins a 6.792,7 milions d'euros.
Anar al contingut