Grup d'immigrants rescatats d'una patera. (Foto: EFE)
Sis detinguts per tràfic de persones. (Foto: EFE)
Brussel·les

Augmenta el nombre de víctimes de tràfic d'éssers humans a la UE

El primer informe sobre el tràfic d'éssers humans a Europa publicat per la Comissió Europea posa de manifest que 23.632 persones van ser identificades com a víctimes o presumptes víctimes del tràfic d'éssers humans a la UE durant el període 2008-2010. En aquests anys, l'augment ha estat del 18% però hi ha menys traficants que acaben a la presó, ja que les condemnes es van reduir un 13% durant el mateix període.

RedaccióActualitzat

La xifra més destacada del primer informe sobre el tràfic d'éssers humans a Europa publicat aquest dilluns per la Comissió Europea posa de manifest que 23.632 persones van ser identificades com a víctimes o presumptes víctimes del tràfic d'éssers humans a la UE durant el període 2008-2010.

L'informe també destaca que, tot i que el nombre de persones que són víctimes del tràfic d'éssers humans a la UE va augmentar un 18% entre el 2008 i el 2010, hi ha menys traficants que acaben a la presó, ja que les condemnes es van reduir un 13% durant el mateix període.

Malgrat aquest panorama preocupant, fins ara només cinc dels vint-i-set estats membres han transposat plenament la directiva de la UE contra el tràfic d'éssers humans a la seva legislació nacional i només tres països han informat sobre una transposició parcial de la directiva, el termini de la qual va expirar el 6 d'abril del 2013.

La comissària europea d'Interior, Cecilia Malmström, ha declarat que "és difícil imaginar que en els nostres països lliures i democràtics de la UE desenes de milers d'éssers humans poden ser privats de la seva llibertat i explotats, comercialitzats com a productes amb finalitats lucratives. Però aquesta és la trista veritat i el tràfic d'éssers humans és al nostre voltant, més a prop del que ens pensem. Estic molt decebuda de veure que, malgrat aquestes tendències alarmants, només uns pocs països han aplicat la legislació contra el tràfic d'éssers humans i insto els que encara no ho han fet que respectin les seves obligacions".

I és que, segons Malmström, per frenar aquestes tendències cal la transposició d'una legislació ambiciosa i la implantació de mesures adients, perquè la directiva només pot generar un impacte real en la vida de les víctimes, i evitar que d'altres pateixin un crim similar, si s'adapta a les legislacions nacionals.

Anar al contingut