Barcelona

Els Mossos constaten un augment del nombre de narcopisos al Raval

Aquest 2017 la policia ha entrat en 21 pisos i ha detingut una trentena de persones

RedaccióActualitzat

Els Mossos admeten que al Raval de Barcelona hi ha un repunt de narcopisos, els immobles on es ven droga. Des de principis d'any han fet 21 entrades en pisos d'aquest punt de Ciutat Vella i han detingut una trentena de persones. Asseguren que és una prioritat i que seguiran treballant al barri.

El portaveu dels Mossos, Albert Oliva, ha explicat que és lent acabar amb aquest tipus de pisos perquè els calen uns dos mesos de comprovacions abans de poder actuar.

"Tota la línia d'investigació és molt més lenta. Perquè, quan nosaltres anem a l'autoritat judicial per demanar-li l'entrada a aquell domicili, hem de portar-li tots els indicis provatoris el més objectiu possible. Un dels que s'ha de portar és el titular del domicili en aquell moment que no vol dir el propietari."

L'altre problema, diu, és que hi ha massa pisos buits al barri.

"Aquests pisos desocupats poden ser utilitzats o no utilitzats o poden ser utilitzats per aquesta circumstància."

Oliva confia que les administracions prenguin les decisions que calgui per acabar amb el problema.


Colau aposta per multar els propietaris de pisos buits


Precisament, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha apostat aquest dimecres per actuar conjuntament amb la Generalitat contra les entitats financeres i fons d'inversió que són propietaris de més de 100 pisos del Raval que estan buits i que sovint són ocupats per traficants de drogues.

Colau ha recordat que les competències en matèria d'investigació de drogues les te la Generalitat, però ha apuntat que des de l'Ajuntament s'estan adreçant als propietaris d'aquests habitatges per avisar que si els mantenen buits rebran una multa.

"Potser amb la Generalitat haurem d'actuar amb més contundència respecte als propietaris que tenen aquests pisos buits pensant en especular amb ells i es desentenen del que passa en ells."

Colau ha coincidit amb els Mossos que, com que les actuacions policials han de passar per la via judicial, els terminis per desallotjar els pisos ocupats s'allarguen i això facilita que els traficants vagin ocupant diferents pisos.

 

 

 

 

Anar al contingut