El delegat del govern espanyol per el Pla Nacional sobre Drogues, Francisco de Asís Babín, durant la roda de premsa del Ministeri de Salut. (Foto: E…
El delegat del govern espanyol per el Pla Nacional sobre Drogues, Francisco de Asís Babín, durant la roda de premsa del Ministeri de Salut. (Foto: EFE)
Madrid

Augmenta el consum d'alcohol entre els joves

Segons un estudi del Ministeri de Salut, els joves de 14 i 15 anys cada cop beuen més. També s'alerta de l'arribada a casa nostra de la pràctica del Binge Drinking, que consisteix a beure molt en poc temps. Pel que fa al cànnabis, l'enquesta de l'estudi reconeix que el 16% dels adolescents fuma, almenys, un cop al mes.

RedaccióActualitzat

El Ministeri de Sanitat alerta d'un augment del consum d'alcohol entre els joves de 14 i 15 anys. Els estudiants de Secundària comencen a beure una mica més tard que fa uns anys, gairebé als 14 anys. Però hi ha més joves que beuen, el 81% ho ha fet en l'últim any. I en beuen més quantitat. A més a més ho fan de manera més perillosa, cinc copes o més en poca estona, una darrere l'altra. Les noies beuen més que els nois. La beguda l'aconsegueixen en primer lloc al supermercat, però també en bars i pubs.

L'enquesta biennal que elabora el Ministeri de Sanitat per conèixer l'evolució del consum de drogues entre els estudiants de Secundària d'entre 14 i 18 anys, reconeix que la meitat dels joves de 17 anys han consumit cinc o més copes en un termini de dues hores.

És el que es coneix com a "Binge Drinking", una pràctica que consisteix a beure molt en poc temps. En el cas dels adolescents de 14 anys, la segueixen 1 de cada 5. Entre les causes d'aquesta pràctica, que està augmentant, hi ha l'alta acceptació que té l'alcohol entre els joves, que arriba a les xifres de 15 anys enrere.

Consumir cànnabis i hipnosedants també està en auge. El 16% dels adolescents fuma, almenys un cop al mes, cànnabis; un punt més que dos anys enrere. Segons l'enquesta, amb dades de 2012, el 44% dels joves que consumeixen cànnabis ha repetit curs, 16 punts percentuals més que els que no en fumen.

 

Anar al contingut