Un jove es fa una audiometria per avaluar la seva capacitat auditiva
Un jove es fa una audiometria per avaluar la seva capacitat auditiva
Barcelona

Augmenta de manera preocupant el nombre de joves que tenen problemes d'audició

Un de cada quatre pacients que arriben a les consultes dels otorinolaringòlegs per problemes d'audició són joves de menys de 35 anys

RedaccióActualitzat

Toc d'atenció dels otorinolaringòlegs per l'increment de joves que van a les seves consultes amb problemes d'audició. Constaten que 1 de cada 4 pacients nous és un jove de menys de 35 anys. Els especialistes adverteixen que molts tenen lesions irreversibles per haver escoltat música massa alta.

Coincidint amb el Dia Internacional de les Persones Sordes, Joan Domènech, professor de Medicina de la Universitat de Barcelona i otorinolaringòleg de l'Hospital Clínic, ha assegurat a Catalunya Informació que la situació és preocupant.

"Cada cop els veiem més joves. I és angoixant, ho he de reconèixer. És un tipus de jove que cada cap de setmana va a la discoteca, que es posa música, que té un cotxe amb uns altaveus molt potents. I et diuen que ja notaven que quan arribaven a casa després de la discoteca les orelles els xiulaven, però, com que l'endemà el xiulet ja havia marxat, no en feien cas."

El president la Federació de Persones Sordes, Antonio Martínez, ha lamentat la situació de vulnerabilitat en què es troben arran de la crisi econòmica i les retallades. Assegura que, en 6 anys, el nombre d'intèrprets que tenen disponibles s'ha reduït a una quarta part. Martínez reclama més recursos a l'administració i més sensibilitat a la societat.

En total, a Catalunya hi ha 29.000 persones sordes, algunes de naixement i d'altres per problemes o malalties posteriors.

Anar al contingut