Augment dels núvols i poques pluges

S'acosta un front. El sol es veurà només al matí. L'arribada d'un front càlid farà augmentar per ponent els núvols, que avançaran a poc a poc cap a la resta del país. Les precipitacions cauran a les comarques de Lleida a partir de la tarda. L'ambient al migdia serà suau, amb pocs canvis respecte a dimarts.

Actualitzat

Un sistema frontal càlid creuarà Catalunya. Arribarà amb molt poca energia i amb vent de sud, de manera que tindrem un altre dia rúfol. La inestabilitat més gran arribarà de cara a dijous de la mà d'un front més actiu.

Molts núvols i poca precipitació. De bon matí es veurà el sol a la meitat est, mentre que a la resta els núvols augmentaran. A la tarda els núvols cobriran gran part del país, amb noves precipitacions cap al vespre al vessant sud del Pirineu, sobretot a l'Alta Ribagorça i Pallars Sobirà i amb vents de sud, amb una cota de neu alta, per sobre dels 1.800 metres. Durant la nit les precipitacions avançaran cap a les Terres de l'Ebre i Terra Ferma.

Temperatures en ascens. Mínimes i màximes pujaran, de manera que no es tornaran a repetir els valors tan baixos de la matinada de dimarts, en què els termòmetres a alta muntanya van caure fins als -8 o -10 ºC. L'ambient més fred i les glaçades s'ha estès pel terç nord del país. La pujada de les temperatures màximes serà més suau, entre 1 i 4 graus. Els valors més alts del dia podran tocar els 18 ºC.

Vent de matinada i cap al tard. De matinada bufarà el vent de mestral a les Terres de l'Ebre i de nord a les cotes altes del Pirineu, amb intensitat moderada i cops forts. Al migdia encalmarà i de nou el vent es reactivarà de cara al vespre, amb component sud marcat al Pirineu de Lleida. Cops de vent registrats:

  • 90 km/h a la Sénia, Montsià.
  • 77 km/h a Certascan, Pallars Sobirà.
  • 67 km/h al Port, Baix Ebre.

I per als propers dies...

Una mica de tot: ruixats dijous i sol divendres. I de cara al cap de setmana, tot queda en suspens davant una pertorbació situada al sud de la península Ibèrica. En funció del seu recorregut, tindrem un temps o un altre. Les temperatures seran similars.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut