L'assut d'Ascó (ACN)
L'assut d'Ascó (ACN)
Ascó

Aturen les obres de la caserna de la Guàrdia Civil a Ascó perquè no tenen llicència

El lloc on s'està fent és una zona de sòl no urbanitzable

Actualitzat

Les obres a la nova caserna de la Guàrdia Civil d'Ascó s'han aturat perquè no tenen llicència municipal d'obres.

La nova caserna s'estava construint dins del recinte de la Central Nuclear del municipi. L'Ajuntament no l'ha autoritzat perquè el lloc on està instal·lada es tracta d'una zona de sòl no urbanitzable. També es podria obrir un expedient sancionador perquè les obres van seguir endavant sense el permís municipal.

Tal com explica l'alcalde, Josep Maria Buixeda, les obres es van haver d'aturar amb un decret d'alcaldia:
 

"Al seu moment l'Ajuntament d'Ascó, quan vam ser sabedors que es volia encabir aquesta instal·lació de la Guàrdia Civil es va procedir, per decret, a paralitzar les obres i incoar l'expedient per la restauració de la legalitat urbanística. No vol dir que sabent que és una edificació legalitzable, l'Ajuntament no prengui altres tipus de mesures com un expedient sancionador"


La regularització del sòl està pendent de la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE), que ho decidirà a la pròxima reunió. També depenia d'un informe de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), que ja l'ha presentat i és favorable a la regularització.

La nova caserna es va començar a construir a petició del Ministeri d'Interior perquè la Guàrdia Civil s'encarregui de la seguretat interna de les plantes nuclears.

Anar al contingut