Barcelona

Normalitzat el servei d'AVE després de la incidència greu que ha afectat 40 combois i fins a 13.000 viatgers

El servei ha estat aturat més de tres hores perquè uns desconeguts han tallat el cable de fibra òptica entre Gelida i Vilafranca, en una acció que podria ser un sabotatge

RedaccióActualitzat

Dia negre amb els AVEs de la línia Madrid-Barcelona-frontera francesa. El servei ha estat aturat més de tres hores perquè uns desconeguts han tallat el cable de fibra òptica entre Gelida i Vilafranca, en una acció que podria ser un sabotatge.

Un tall intencionat de cable que ha obligat a aturar tots els combois entre Vilafranca del Penedès i Figueres durant més de tres hores en plena hora punta. L'aturada ha afectat 40 AVEs i 13.000 persones, segons ha informat Renfe. 

A un quart d'onze s'ha restablert la circulació ferroviària entre Figueres i  el Camp de Tarragona. De forma progressiva, els trens d'alta velocitat han anat recuperant el servei habitual. 

Els trens AVE de la línia Madrid-Barcelona-frontera francesa han quedat aturats abans de les set del matí, a causa d'un tall intencionat en un cable de fibrà òptica, entre Gelida i Vilafranca del Penedès, que impedia garantir la seguretat dels trens. Tot apunta que el tall del cable de fibra òptica ha estat un sabotatge per la manera com han estat tallats els cables. 

Les xarxes socials han bullit amb les aturades, on els usuaris han explicat i denunciat com ho vivien.

 

 

Mentre ha durat la incidència, Renfe ha habilitat un servei alternatiu amb la linia R11 de Rodalies entre Figueres i Barcelona i d'autobús entre Barcelona i Tarragona i Barcelona-Perpinyà. Protecció Civil ha activat la prealerta del Ferrocat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut