Vaga a Renfe convocada per la CGT
Vaga a Renfe convocada per la CGT
Barcelona

Quatre hores de vaga de Renfe amb queixes per la falta d'informació

RedaccióActualitzat

Normalitat i sense incidències destacades en les aturades de Renfe aquest divendres. La incidència no ha estat molt gran però els usuaris s'han queixat de la falta d'informació de la companyia. També diuen que aquesta informació, en alguns casos, és errònia.

La CGT ha convocat la protesta per reclamar a l'operadora i a l'administrador ferroviari que desbloquegin qüestions laborals i salarials. S'han fet dos trams d'aturades, entre les 7 i les 9 del matí i entre les 4 i les 6 de la tarda.

Les convocatòria ha afectat Rodalies i Regionals, i els trens de Llarga Distància d'Adif, els Alvia i els AVE.

Els serveis mínims eren del 66% dels trens en hora punta i del 33% la resta d'hores de vaga en el cas de Rodalies i Regionals. Per a la Llarga Distància i els AVE, s'ampliaven al 78%.

Les protestes han começat ja a la mitjanit, Hi ha hagut una aturada, també de dues hores

En l'aturada s'han vist les andanes més plenes d'usuaris i vies més buides de trens a l'estació de Sants. Al matí passaven un de cada dos trens. A la tarda, la incidència ha estat més gran perquè només han funcionat un de cada tres trens.

Els usuaris s'han queixat de la falta d'informació de Renfe i, en alguns casos, han lamentat que les dades que s'han facilitat eren equivocades. La gent està tipa. "Sempre passa el mateix. Quan no falla una cosa en falla una altra. Fatal", explica una afectada.

A través de Twitter, Renfe es limitava a avisar que hi havia vaga.

Els treballadors demanen recuperar la pèrdua del poder adquisitiu i més personal per atendre el servei, entre altres qüestions laborals. Però també protesten per les privatitzacions i pel futur incert -diuen- d'aquest servei públic. Si la situació no millora, el sindicat planteja més mobilitzacions al setembre i l'octubre.

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut