Horta de Sant Joan

Aturada la construcció d'un parc eòlic a Horta de Sant Joan

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha sentenciat a favor del recurs contenciós administratiu presentat per la Plataforma en Defensa de la Terra Alta i alguns veïns d'Horta contra l'autorització administrativa que l'any 2007 la Direcció General d'Energia i Mines de la Generalitat va atorgar a l'empresa eòlica per a la construcció del parc eòlic.

RedaccióActualitzat
Des de fa deu anys, el municipi d'Horta de Sant Joan (Terra Alta) lliura una batalla contra la instal·lació de més de trenta molins de la zona dels Pesells. Així, fa quatre anys el municipi va rebutjar en una consulta popular, per una àmplia majoria, la construcció de centrals eòliques al seu terme municipal.

Ara, una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fallat a favor del recurs contenciós administratiu presentat per la Plataforma en Defensa de la Terra Alta i alguns veïns d'Horta contra l'autorització administrativa que l'any 2007 la Direcció General d'Energia i Mines de la Generalitat va atorgar a l'empresa eòlica per a la construcció del parc eòlic.

L'alcalde d'Horta de Sant Joan, José Antolí, s'ha mostrat satisfet per la sentencia judicial. En aquesta línia s'ha expressat la Plataforma en Defensa de la Terra Alta, la qual ha acollit amb sorpresa i satisfacció la decisió del TSJC. Un dels seus portaveus, Xavier Fortuño, ha explicat a l'ACN que "això ens dóna esperança per seguir defensant els interessos de la comarca". A més, considera que la sentència "demostra fins a quin punt les coses s'han fet i es continuen fent malament" i acusa els ajuntaments, consells comarcals i la Generalitat "de posar els interessos de les empreses eòliques davant de la voluntat i els interessos de la població".

Ara caldrà veure si la Generalitat de Catalunya i l'empresa responsable del projecte, Fersa, presenten recurs de cassació al Tribunal Suprem. El parc eòlic havia d'estar en funcionament el mes de gener.
Anar al contingut