Logotip d'Abertis i Hispasat (Reuters)
Logotip d'Abertis i Hispasat (Reuters)
Barcelona

Atlantia es compromet a mantenir la seu social d'Abertis a Barcelona

L'empresa italiana també assegura, en formalitzar l'opa, que respectarà els interessos espanyols als satèl·lits Hispasat

RedaccióActualitzat

La italiana Atlantia ha formalitzat l'opa sobre Abertis i ja en sabem els detalls. Destaca el compromís de mantenir a Barcelona la seu social i el centre de decisió de la concessionària d'autopistes. També es queden a la capital catalana l'estructura de gestió i el govern corporatiu.

Un altre punt sensible és el compromís d'Atlantia d'atendre els interessos estratègics espanyols, en referència als satèl·lits d'Hispasat, que controla Abertis. I és que d'aquesta manera la companyia controlada per la família Benetton fa una picada d'ullet al govern espanyol, que en diferents ocasions havia recordat que podia no autoritzar l'operació atenent a l'"interès general".

Amb aquesta oferta, la companyia italiana vol aconseguir l'autorització de la Comissió del Mercat de Valors.

Atlantia: un gegant de les concessions

Pel que fa als diners, Atlantia assegura que té els avals bancaris per 14.700 milions, per garantir l'import màxim en efectiu per quedar-se Abertis.

La firma manté les principals característiques de la seva oferta: el preu ja anunciat de 16,50 euros per cada títol d'Abertis, un import lleugerament superior al de mercat.

Anar al contingut