Barcelona

Aterra a l'aeroport del Prat el primer vol entre Pequín i Barcelona

És la primera ruta que enllaçarà les dues ciutats, a partir d'ara, amb quatre vols regulars per setmana

RedaccióActualitzat

El primer vol Pequín-Barcelona, de la companyia Air China, ha aterrat a les deu del matí a l'aeroport del Prat. L'avió, un Airbus A-330, ha fet una parada a Viena. A partir d'ara hi haurà connexió en vol regular entre les dues ciutats quatre cops a la setmana.

L'aeronau ha arribat amb 159 passatgers a bord i marxarà a la capital xinesa amb 260, un 90% de la capacitat de l'Airbus. L'avió ha fet una escala tècnica a Viena, on també han pujat més passatgers. Air China fa una oferta promocional de 500 euros, anada i tornada. Els quatre vols setmanals es faran dilluns, dijous, divendres i diumenge.

La dansa d'un drac xinès, com a símbol del desig de prosperitat, ha donat la benvinguda al primer vol regular entre les dues ciutats. La vicepresidenta d'Air China assegura que la nova connexió respon al progrés econòmic del país asiàtic: "Amb el desenvolupament econòmic continu, hem cregut necessari obrir noves rutes amb Espanya, i el resultat és aquesta connexió Pequín-Viena-Barcelona, que crec fermament que contribuirà a desenvolupar les nostres relacions bilaterals".

Air China assegura que Barcelona atrau per la seva oferta turística i per la popularitat futbolística del Barça. Feia anys que la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, la Cambra de Comerç i Aena, integrats al Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries, treballaven per aconseguir aquesta connexió.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, afirma que aquesta ruta amb Àsia "és una gran oportunitat per a Catalunya" i confia que tingui una bona acollida entre els turistes i empresaris, tant d'anada com de tornada, perquè es pugui mantenir.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut