Barcelona

Atenció als falsos comercials que truquen a la porta

RedaccióActualitzat

Alguns consumidors comencen a estar cansats que presumptes comercials de companyies elèctriques arribin a casa seva i els demanin les factures amb diferents pretextos. Des de l'Agència Catalana de Consum i els Mossos d'Esquadra aconsellen que no se'ls facilitin dades personals ni s'ensenyin els contractes amb l'excusa que els han de tornar diners, actualitzar la tarifa o fer una oferta perquè els podrien estar enganyant.

Amb el número de DNI o de contracte poden canviar-te de tarifa o de companyia sense que en siguis conscient.

Les pràctiques abusives o deslleials es consideren una infracció greu que pot comportar sancions a la companyia de fins a 100.000 euros.

Les companyies, però, es desmarquen d'aquestes males pràctiques. Asseguren que els seus comercials van sempre acreditats, que no demanen mai diners en efectiu i que sempre verifiquen totes les vendes que es fan porta a porta amb una trucada "a posteriori" en què el client se'n pot desdir. Però que és cert que, per un tema legal, han de demanar les dades als seus propis clients per fer-los ofertes i que és per això que envien comercials.

Unes pràctiques, però, que s'acabaran amb la nova llei de comerç, que prohibirà oferir i vendre productes o serveis a domicili si no ho han sol·licitat prèviament els titulars. Una llei que està en tràmit parlamentari i que podria entrar en vigor abans de l'estiu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut