Tres atemptats colpegen l'Aràbia Saudita

Atemptats jihadistes contra dues mesquites i altres objectius de l'Aràbia Saudita

Els atacs porten el segell d'Estat Islàmic i coincideixen amb el final de ramadà

Actualitzat

Onada d'atemptats suïcides a l'Aràbia Saudita, i tots amb el segell de l'organització Estat Islàmic. Quatre desconeguts han fet explotar càrregues explosives en tres ciutats del país.

L'última ha estat a Medina, prop de la mesquita Al-Masyid al-Nabaui, coneguda com "la mesquita del profeta", la segona més sagrada de l'Islam. Almenys quatre policies han mort i cinc més han resultat ferits. Poc abans de l'oració del vespre, els agents de seguretat han sospitat d'un home que es dirigia a la mesquita a través d'un aparcament. Quan l'han interceptat, l'home ha detonat el cinturó d'explosius que portava.

Hores abans, també a Medina, hi ha hagut un atac contra una comissaria pròxima a la tomba de Mahoma. Les altres dues han estat contra una mesquita xiïta de l'est del país i contra el consolat dels Estats Units a Djeddah. L'atac múltiple passa durant les celebracions del final del ramadà. Es diu que porta el segell d'Estat Islàmic perquè la seva branca saudita sol atacar interessos estrangers, santuaris xiïtes i casernes de policia.

En l'última setmana, la milícia integrista també ha atacat Bagdad, Dacca i Istanbul, amb centenars de morts.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut