Les revoltes populars demanen la renúncia del president iemenita, Ali Abdallah al-Saleh. (Foto: Reunters)
Les revoltes populars demanen la renúncia del president iemenita, Ali Abdallah al-Saleh. (Foto: Reunters)
Sanà

Ataquen amb projectils de morter l'aeroport de Sanà

Quatre explosions han sacsejat diumenge l'aeroport de Sanà, al Iemen, a causa de l'impacte de diversos projectils de morter.

RedaccióActualitzat
Els atacs no han causat cap víctima ni tampoc han afectat les instal·lacions de l'aeroport. Tot i així, les autoritats han decidit tancar-lo com a mesura de seguretat. Tres projectils han caigut a prop de la zona de control de la policia, situada a 300 metres de l'aeròdrom.

Fonts consultades per EFE han assenyalat que encara no se sap qui està darrere de l'atac, però han avançat que els autors podrien ser les forces opositores al règim del president iemenita, Ali Abdallah al-Saleh, situades a la zona pròxima d'Arhab, ja que des de fa dies, les autoritats iemenites acusen aquestes forces d'intentar controlar l'aeroport internacional de la capital.

D'altra banda, fonts de la base militar de l'aeroport han informat que durant la tarda de diumenge ja no hi ha hagut trànsit aeri i que la decisió de tancar les instal·lacions afectarà almenys els vols previstos per la nit i també els de dilluns. També han indicat que l'atac ha coincidit amb l'aterratge d'un avió de càrrega en aquesta base militar, a la qual l'oposició creu que l'exèrcit pretén traslladar armes i municions.

La zona d'Arhab, situada a 25 quilòmetres al nord de l'aeroport, és un bastió dels combatents tribals opositors i dels militars desertors, que s'enfronten cada dia amb les tropes de la Guàrdia Republicana, dirigida pel fill del mandatari iemenita. A Arhab, dissabte van morir dos homes i quatre nens van resultar ferits en incendiar-se una gasolinera que va rebre l'impacte d'un projectil de morter durant enfrontaments entre militars desertors i les forces lleials a Al-Saleh.

Des de fa mesos, les forces governamentals mantenen durs combats contra tribus rivals oposades al president i soldats dissidents que s'han sumat a la revolta popular que demana la renúncia de Saleh des del 27 de gener passat.

La violència al Iemen, que ha provocat la mort de centenars de persones, s'ha intensificat en les últimes setmanes coincidint amb la resolució del Consell de Seguretat de l'ONU, adoptada el 21 d'octubre, que demana al mandatari iemenita que signi la iniciativa del Consell de Cooperació del Golf (CCG) per abandonar el poder.
Anar al contingut