Atac en una desfilada militar a l'Iran
Atac en una desfilada militar a l'Iran

Un grup armat ataca una desfilada militar a l'Iran i deixa almenys 29 morts

El govern iranià diu que l'atac és obra de terroristes reclutats, entrenats i pagats per un règim estranger aliat dels Estats Units

RedaccióActualitzat

Atemptat contra una desfilada militar a l'Iran. El balanç provisional parla d'almenys 29 morts, entre militars i civils, i una seixantena de ferits.

Un grup d'assaltants han començat a disparar a la desfilada militar que es feia a la ciutat d'Ahvaz, a sud-oest del país, amb motiu de la Jornada Nacional de les Forces Armades.

 

 

 

Els atacants han disparat contra unitats de l'exèrcit i guardians de la revolució que estaven desfilant, i també contra la multitud. L'agència estatal de l'Iran parla de quatre assaltants, dos de morts.

Fonts del govern han assegurat es tracta de terroristes reclutats, entrenats i pagats per un règim estranger aliat dels Estats Units. També s'hi ha referit a Twitter el ministre d'Afers Estrangers iranià, JAvad Zarif, que ha responsabilitzat de l'atac "patrocinadors regionals dels terrorisme i els seus amos nord-americans".

 

 

En canvi, l'agència d'Estat Islàmic, Amaq, ha reivindicat l'atemptat pel grup terrorista.

 

 

En el moment de l'atac, el president Hassan Rouhani prometia a Teheran que l'Iran augmentarà la seva capacitat defensiva, amb el desenvolupament dels polèmics míssils que occident qüestiona.

ARXIVAT A:
Iran
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut