Barcelona

Associacions gitanes, senegaleses i veïnals escenifiquen unitat després del crim del Besòs

Les associacions gitanes i entitats senegaleses de Catalunya han fet un acte conjunt per donar una imatge d'unitat i de bona relació després del crim d'un noi senegalès aquest dimarts presumptament a mans d'individus d'ètnia gitana. Enmig d'una gran expectació, representants d'entitats de senegalesos i de gitanos, així com de les plataformes veïnals dels barri del Besòs i d'altres entitats d'immigrants, han condemnat els fets i han firmat un manifest unitari en què subratllen que al barri del Besòs "no existeix ni confrontació ni enfrontament entre veïns pel seu origen ètnic".

RedaccióActualitzat
El president de la Coordinadora de Senegalesos de Catalunya, Amadou Boka Sam, ha assegurat que no busquen venjança, sinó que es faci justícia, i ha subratllat que la seva prioritat és seguir treballant "per la construcció d'una societat cohesionada, on qualsevol persona, vingui d'on vingui, hi tingui cabuda".

Per la seva banda, el president de la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya (FAGiC), José Santos Oliva, ha demanat que no es criminalitzi els gitanos per l'actuació individual d'una persona i ha advocat per crear una plataforma de les entitats per potenciar la convivència "en una Catalunya que és multicultural".

Convivència "no gaire adequada"

També s'havia manifestat en aquest sentit, als micròfons d'"El matí de Catalunya Ràdio", tant el vicepresident de la FAGiC, Cristóbal Laso, com el vicepresident de l'Associació Catalana de Residents Senegalesos, Embayé Gayé. Tot i això, Gayé ha admès que cal millorar la convivència entre les dues comunitats, que ha qualificat de "no gaire adequada". "No podem dir que hi ha una mala relació, però tampoc que hi ha entesa com a veïns, perquè cadascú va pel seu costat", ha afegit.

Les dues comunitats han fet la roda de premsa conjunta després que, aquest dimecres, uns 200 senegalesos es van manifestar pel barri del Besòs per protestar per l'assassinat. Tot i la tensió i l'ambient crispat, no hi va haver aldarulls.

Mentrestant, continuen detingudes quatre persones d'una mateixa família, un pare i tres fills, com a presumptes autors del crim. La policia té indicis que un dels fills és l'autor material de l'homicidi. Tots quatre acumularien 60 detencions per tràfic de drogues i robatoris.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut