Colombo

Assassinats quinze cooperants de l'ONG francesa Acció contra la Fam a Sri Lanka

Quinze cooperants de l'ONG francesa Acció contra la Fam han estat assassinat a la ciutat de Muttur, a Sri Lanka. Els cooperants, onze homes i quatre dones, eren d'ètnia tamil, la mateixa que la guerrilla independentista dels Tigres d'Alliberament de la Pàtria Tamil. Responsables de l'ONG han declarat que aquesta és la tragèdia més gran que ha patit l'organització en els seus 25 anys d'existència. De moment, les autoritats singaleses no han aclarit què és el que pot haver passat. Des del 26 de juliol els combats entre aquesta guerrilla i l'èxèrcit singalès havien pujat d'intensitat, amb desenes de morts durant la setmana passada.

Actualitzat

Els cooperants d'Acció contra la Fam han estat assassinats a la ciutat de Muttur, on s'han viscut greus enfrontaments entre les tropes de l'exèrcit d'Sri Lanka i la guerrilla dels Tigres de l'Alliberament de la Pàtria durant gairebé dues setmanes. Els cossos dels onze homes i les quatre dones d'ètnia tamil, que anaven vestits amb samarretes d'ACF, van aparèixer morts la setmana passada davant l'oficina de l'organització. Així ho ha assegurat el director de l'entitat, Benoit Miribel, que, commocionat, ha afirmat que l'ONG no havia viscut mai una tragèdia d'aquests de tipus.

Des de l'ONG, s'ha assegurat que han intentat enviar un equip a Muttur per esbrinar les causes de l'assassinat i el que hi està passant, però, segons diuen, els soldats no els han permès entrar a la ciutat, que està totalment bloquejada. D'altra banda, les autoritats d'Sri Lanka no han confirmat els fets ni han aclarit res del que ha passat.

Els violents enfrontaments a la zona van començar el passat 26 de juliol, quan les tropes aèries del govern van bombardejar les posicions de la guerrilla després que els rebels bloquegessin una presa situada en el seu territori durant més d'una setmana, impedint el subministrament d'aigua en terres que estan sota control governamental.

En la vigília, la guerrilla va oferir un alto el foc a canvi de tornar obrir la presa, però el govern va rebutjar l'oferta i va llançar una nova ofensiva sobre la zona, on més de 15.000 civils es van veure obligats a fugir en l'última setmana. Els rebels han afirmat que consideren que el nou bombardeig de l'exèrcit equival a una "declaració de guerra".

Anar al contingut