Moscou

Assassinat a trets en ple centre de Moscou el líder opositor rus Borís Nemtsov

Nemtsov, molt crític amb Vladímir Putin, havia manifestat feia uns dies que se sentia amenaçat

RedaccióActualitzat

Borís Nemtsov, líder opositor rus, ha estat assassinat a trets la nit de divendres al carrer, en ple centre de Moscou.

Les primeres investigacions apunten que li haurien disparat quatre trets a l'esquena, des d'un cotxe, mentre passejava per un pont molt a prop del Kremlin acompanyat d'una jove ucraïnesa. De moment, la policia no ha localitzat el vehicle des del que s'hauria disparat contra Nemstsov.

El president rus, Vladímir Putin, ha condemnat el crim, que ha qualificat de provocació, i ha assumit personalment el control de la investigació policial. Però els companys de Borís Nemtsov creuen que es tracta d'un assassinat polític i apunten directament Putin com a responsable de la seva mort.

I és que Nemtsov, que havia estat viceprimer ministre als anys 90 en el govern de Borís Ieltsin, s'havia convertit en un dels opositors més molestos per a Putin. Nemtsov fins i tot havia afirmat en una entrevista recent que se sentia amenaçat.

Havia promogut la manifestació que s'havia de fer aquest diumenge a Moscou en contra de la intervenció militar a Ucraïna i a favor de la integració a Europa.

Després de l'assassinat de Borís Nemtsov, l'oposició russa ha decidit cancel·lar la marxa de protesta antigovernamental per exigir la fi de la ingerència del Kremlin en el conflicte d'Ucraïna.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut