Nigèria

Assassinades nou treballadores de la campanya de vacunació contra la pòlio al nord de Nigèria

Aquest divendres, uns desconeguts han assassinat nou dones que treballaven en la campanya de vacunació contra la pòlio a Nigèria. Alguns líders musulmans protesten per aquesta campanya per considerar que la vacunació provoca infertilitat.

RedaccióActualitzat
Nou dones que treballen en la campanya de vacunació contra la pòlio han estat abatudes aquest divendres en atacs contra dues clíniques de la ciutat de Kano, al nord de Nigèria, segons ha informat la policia nigeriana a la BBC.

Els agressors, que anaven en un tricicle a motor, podrien formar part de la secta islamista Boko Haram, ja que Kano, la segona ciutat més gran del país, ha estat els últims temps l'escenari d'atemptats i atacs d'aquest grup terrorista contrari a l'ús de la medicina occidental.

Alguns líders musulmans han manifestat el seu rebuig a la vacunació contra la pòlio per considerar que pot provocar infertilitat. Precisament, aquest dijous un controvertit clergue islamista es va pronunciar contra la campanya contra la pòlio, afirmant que hi havia hagut nous casos de la malaltia com a conseqüència de medicaments contaminats.




Anar al contingut