Kandahar

Assalten una presó afganesa amb un camió bomba i permeten una fuga massiva

Fuga massiva a l'Afganistan. Un miler de presoners, la majoria talibans i combatents islamistes empresonats després de la guerra del 2001, han fugit de la presó de Kandahar, al sud de l'Afganistan, quan un comando talibà ha fet explotar un cotxe bomba a l'entrada del centre penitenciari. L'atac és un dels més espectaculars portats a terme per forces talibanes. El cotxe bomba conduït per un suïcida ha obert un forat enorme a la paret de la presó pel qual s'han escapat centenars de presoners. Almenys 15 guàrdies han mort.

Actualitzat
Les tropes internacionals i afganeses busquen els prop de 900 presoners, que s'han escapat d'una presó de Kandahar. Les autoritats han declarat l'estat d'excepció a la província després que uns 80 insurgents, presumptament talibans, van assaltar el centre penitenciari. Els assaltants van estavellar un camió bomba contra l'entrada de la presó i van entrar amb armes lleugeres i llançagranades. Els gairebé mil presos que hi havia a l'edifici van aconseguir fugir, entre ells un grup d'uns 400 talibans que al maig van fer una vaga de fam per denunciar tortures i reclamar un procés just.

El ministre de Justícia, que ha dit que encara no es pot donar el nombre exacte de fugitius, ha assegurat que s'ha muntat un gran dispositiu per intentar trobar-los i ha dit que al penal encara hi queden molts interns. A més, s'ha informat de la mort de 15 guardians.

La província de Kandahar és un dels principals bastions talibans, on molts es van refugiar després de la guerra del 2001. També és un dels principals punts de la ruta de l'opi, que serveix per finançar els insurgents.
Anar al contingut