Canes

Asia Argento fa emmudir Canes: Harvey Weinstein la va violar al festival fa 21 anys

L'actriu i directora va sentenciar que, a la platea, altres també havien de pagar per la seva conducta contra les dones

Actualitzat

L'actriu i directora Asia Argento ha denunciat des de l'escenari de la gala de Canes que va ser violada per Harvey Weinstein quan tenia 21 anys.

Asia Argento va ser una de les primeres víctimes de Weinstein que van denunciar públicament els abusos a què van ser sotmeses.

En l'entrega al premi a la millor actriu ha aprofitat per denunciar la violació de que va ser víctima el 1997, a Canes mateix:

"Vull dir unes paraules... El 1997 vaig ser violada per Harvey Weinstein aquí, a Canes. Tenia 21 anys. Aquest festival va ser el seu vedat de caça. Vaig voler fer una predicció: Harvey Weinstein no seria mai més benvingut aquí. Viuria en la desgràcia i tota la comunitat li giraria l'esquena. La comunitat que un dia el va acollir i va encobrir i amagar els seus crims. I fins i tot aquesta nit seuen al vostre voltant aquells que encara han de pagar per la seva conducta contra les dones. Per un comportament que no correspon a aquesta indústria. Que no pertany a cap indústria ni a cap lloc de treball. Sabeu qui sou. Però el més important: sabem qui sou. No permetrem que quedeu impunes."

 

 

Un Canes feminista

Cate Blanchett ha estat la presidenta del jurat d'aquesta edició del festival, la primera post-Weinstein.

Una de les fotografies del festival ha estat la protagonitzada per 82 dones. El festival ha volgut representar així les 82 directores que han competit pel premi a la millor direcció davant de 1.688 homes.

 

Una altra de les imatges ha estat l'actriu i membre del jurat Kristen Stewart, que s'ha tret les sabates per pujar l'escalinata del Palau dels Festivals per mostrar el seu rebuig a l'obligació de les dones de portar talons a les estrenes.

 

 

ARXIVAT A:
Festival de CanesCinemaFeminisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut