Pla conjunt del tinent d'alcadia de Barcelona Jaume Asens i del gerent de Recursos, Joan Llinares, atenent els mitjans el 17 de maig del 2017 (…
Pla conjunt del tinent d'alcadia de Barcelona Jaume Asens i del gerent de Recursos, Joan Llinares, atenent els mitjans el 17 de maig del 2017 (horitzontal)

Asens es reunirà amb Vila perquè assumeixi el mandat "clar i rotund" del Parlament sobre el cas Palau

ACN Barcelona.-El tinent d'alcaldia Jaume Asens ha anunciat aquest dimecres que es reunirà en els propers dies amb el conseller de Cultura, Santi Vila, per intentar que assumeixi el mandat "clar i rotund" del Parlament sobre el cas Palau, és a dir, perquè la Generalitat aprofiti la reunió del consorci del Palau per votar a favor de tornar a acusar CDC, tal i com reclama l'Ajuntament de Barcelona. Asens ha constatat la "majoria aclaparadora" que ha avalat aquesta tesi, i ha dit que espera que l'Estat, el tercer actor, actuï en coherència amb el vot favorable que ha expressat el grup del PPC al Parlament.

Asens ha assegurat que el fet que el Govern hagi votat de forma dividida al Parlament i que ERC hagi votat a favor d'acusar CDC fa que des de l'Ajuntament mantinguin les "esperances" que el proper dia 23, quan es reuneixi el consorci del Palau, hi hagi un canvi de posició. Ha apuntat que també serà una oportunitat per veure si el govern espanyol actua en conseqüència amb el que ha expressat el PPC a la cambra catalana. En tot cas, ha assegurat que des del consistori es faran ara totes les gestions necessàries per aconseguir que aquest "mandat clar i rotund" del Parlament es faci efectiu. En aquest sentit, ha explicat que ha mantingut una conversa "cordial" amb el conseller Vila i han quedat que es veuran un dia d'aquests per abordar la qüestió. El tinent ha opinat que seria una "falta de respecte greu" que l'Estat no assistís novament a la reunió del consorci, perquè "la pressió mediàtica i la interpel·lació és molt forta".

Anar al contingut