El tinent d'alcaldia de Barcelona Jaume Asens amb la directora de Drets de Ciutadania, Aida Guillén, i la directora de l'àrea d'atenc…
El tinent d'alcaldia de Barcelona Jaume Asens amb la directora de Drets de Ciutadania, Aida Guillén, i la directora de l'àrea d'atenció psicosocial del Centre de Defensa de Drets Humans Irídia, Irene Santiago. 31 d'octubre del 2017 (horitzontal)

Asens creu que "es donen les condicions" perquè Bèlgica concedeixi asil al Govern ja que hi ha "persecució política"

ACN Barcelona.-El tinent d'alcaldia de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència de Barcelona, Jaume Asens, ha opinat aquest dimarts que "es donen les condicions" perquè Bèlgica doni asil a Carles Puigdemont i a cinc dels seus consellers, ja que, al seu parer, estan patint una "persecució política". Asens ha reconegut que no coneix exactament la normativa del país, però ha considerat "evident" que l'asil estaria justificat "des del punt de vista polític", i més després que la Fiscalia plantegi el delicte de rebel·lió sense que s'hagi produït violència, una de les condicions, ha dit, per aplicar-lo. Al seu parer, aquestes querelles contra el Govern "legítim" i contra membres de la mesa del Parlament són un "disbarat jurídic" que arriba a "l'absurd" quan fins i tot es demanen 30 anys per a Joan Josep Nuet per haver comptat els vots de la declaració d'independència.

"Hem arribat a aquest absurd, a aquest estat d'excepció on totes les regles del joc democràtic s'han vist alterades fins a extrems inaudits, cosa que ens fa qüestionar que estiguem en un autèntic estat de dret", ha conclòs en roda de premsa.

Anar al contingut