Atletisme

Asafa Powell suma la seva divuitena victòria consecutiva, però lluny del rècord mundial

Asafa Powell ha sumat la seva divuitena victòria consecutiva, gràcies al seu triomf en el Grand Prix de Londres. El velocista jamaicà va tornar a baixar dels deu segons en els cent metres llisos, i va aturar el cronòmetre als 9,91, una marca discreta per a ell, que comparteix amb Justin Gatlin el rècord del món (9,77). Això sí, els seus rivals més directes en van quedar força lluny. Concretament, el nord-americà Leonard Scott, segon, va marcar un temps de 10,01, mentre que Shwan Crawford, tercer, va aturar el cronòmetre en 10,04. "Baixar un altre cop de deu segons suposa una altra bona actuació", ha valorat Powell.

Actualitzat

En els dos-cents metres llisos es va viure la decepció de la jornada. Xavier Carter, autor de la segona millor marca de la història en aquesta distància, amb els 19,63 registrats a Lausana el mes passat, es va veure superat pel també britànic Tyson Guy, amb una marca de 19,84. Carter només va ser capaç de córrer en 19,98, mentre Wallace Spearmon, tercer, va situar-se per sobre dels vint segons (20.11).

En categoria femenina, la jamaicana Sherone Simpson, líder mundial en els cent metres llisos, va derrotar novament l'exreina de la velocitat, la nord-americana Marion Jones. Simpson va aturar el cronòmetre en 11 segons, molt lluny de la seva millor marca (10,82), però va ser prou per derrotar Jones (11,05) i també a la campiona del món de l'any 2003, Torri Edwards, que va ser tercera (11,26).

Pel que fa a l'actuació dels espanyols, el millor va ser Sergio Gallarda, que es va imposar a la prova dels 1.500 metres amb un crono de 3:38,56, per davant del portuguès Rui Silva i del britànic Mohammed Farah.

Anar al contingut