Un llaç groc
Un llaç groc

Arxivada la denúncia contra 14 persones que treien llaços a les Terres de l'Ebre

Actualitzat

El jutge de Falset no veu delicte en la retirada d'estelades, llaços grocs i pancartes d'espais privats que es va denunciar en una acció d'un grup organitzat a la Ribera d'Ebre. És per això que ha decidit arxivar la denúncia.

Els fets van passar a mitjans d'agost en diversos municipis, i entre els denunciats hi havia un agent de la Guàrdia Civil. El cas va tenir molta repercussió també perquè el grup estava molt organitzat i portava mapes i instruccions detallades.

Segons el jutge, no es donen els supòsits per sustentar els delictes pels quals estaven denunciats. Diu que no es pot considerar un furt perquè no hi hagut un lucre econòmic ni tampoc danys en mobiliari urbà perquè els desperfectes són menors.

Recordem que la Fiscalia Superior de Catalunya està investigant els Mossos d'Esquadra i les policies locals que han identificat persones que retiraven llaços grocs del carrer i d'espais públics. La fiscalia considera que aquestes identificacions podrien ser "arbitràries, desproveïdes de fonament legal i discriminatòries per raó de la ideologia."

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut