Els policies i els migrants, a la platja d'El Tarajal
Els policies i els migrants, a la platja d'El Tarajal
Ceuta

Arxivada la causa per la mort de 15 immigrants al Tarajal

La jutge recorda que l'octubre del 2015 ja es va acordar per primer cop el sobreseïment de la causa que s'havia obert per delictes d'homicidis i lesions imprudents

RedaccióActualitzat

La jutge arxiva la causa per la mort de 15 immigrants a la platja del Tarajal, a Ceuta. Inicialment, hi havia 16 guàrdies civils imputats.

Els fets van passar el 6 de febrer del 2014. Un nombre important d'immigrants va intentar entrar en territori espanyol rodejant l'espigó fronterer.

 

L'intent va acabar amb 15 immigrants morts i 23 expulsats al Marroc a través de les anomenades "devolucions en calent".

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Ceuta recorda que l'octubre del 2015 ja es va acordar per primer cop el sobreseïment de la causa que s'havia obert per delictes d'homicidis i lesions imprudents. Afegeix que no queda prou justificat que es cometés cap delicte i també la tanca per segon cop.

Els immigrants van denunciar que els havien disparat amb bales de goma i els havien llançat gasos lacrimògens, una versió que la direcció de la Guàrdia Civil va negar. Posteriorment, el llavors ministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz ho va admetre, però va dir que s'havia fet lluny d'on eren els immigrants.

La decisió es pot tornar a recórrer presentant-hi recurs.

ARXIVAT A:
MigracionsJudicial
Anar al contingut