Quart de Poblet

Arxivada la causa contra l'empresa valenciana acusada de plagiar l'iPad

Una empresa valenciana ha derrotat la multinacional Apple als tribunals. Segons el gegant nord-americà, la tauleta tàctil dels valencians Nuevas Tecnologías y Energías Catalé era una còpia del seu iPad. El jutge ha arxivat la denúncia perquè considera que el "software" i el disseny dels dos aparells són diferents. Els valencians acusen ara Apple de voler impedir l'entrada al mercat a possibles competidors i reclamen una indemnització per les pèrdues econòmiques que han tingut.

RedaccióActualitzat
L'empresa valenciana, que comercialitzava la tauleta amb la marca NTK, va veure com els primers 70 dispositius que importava de la Xina van quedar retinguts a la duana a causa de la denúncia d'Apple, del desembre passat. "Teníem un plàning de vendes de 15.000 unitats per a tot l'any", s'ha queixat el respons able comercial de la companyia, Leonardo Scannone, que ha afegit que els empresaris "s'han fet enrere i se'ns han truncat il·lusions i contractes".

Satisfets per l'arxivament de la causa, els valencians han remarcat que no es pensen quedar de braços plegats per les pèrdues que els ha comportat la demanda i per això ara ells han denunciat Apple davant la Comissió Nacional de la Competència. Volen que els compensi pels "danys morals i perjudicis" que els ha causat. "Nosaltres no renunciarem als nostres drets", han advertit. La indemnització que reclamen oscil·laria entre els 5 i els 10 milions d'euros.

L'empresa valenciana recorda que la seva tauleta té una sistema operatiu diferent del de l'iPad, l'Android.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut