Aru i Froome, els protagonistes de l'etapa. (Foto: EFE)
Aru i Froome, els protagonistes de l'etapa. (Foto: EFE)
Ciclisme

Aru guanya la divuitena etapa de la Vuelta mentre que Froome li resta temps a Contador

L'italià Fabio Aru ha guanyat la divuitena etapa de la Vuelta, de 157 quilòmetres i amb final al Monte Castrove. Chris Froome ha acabat segon i ha avançat Alejandro Valverde en el segon lloc de la general i ha reduït la distància en 20 segons amb el líder, Alberto Contador.

Actualitzat

L'italià Fabio Aru (Astana) ha guanyat la divuitena etapa de la Vuelta, de 157 quilòmetres i amb final al Monte Castrove, que els ciclistes han pujat dues vegades en el tram final de la cursa. El britànic Chris Froome (Sky) ha acabat segon, i avança Alejandro Valverde (Movistar) en el segon lloc de la general i redueix la distància en 20 segons amb el líder, Alberto Contador (Tinkoff-Saxo).

L'equip Sky ha marcat el ritme en la primera ascensió al Monte Castrove, neutralitzant una fuga de tres ciclistes. En la segona pujada el català Joaquim "Purito" Rodriguez ha obert les hostilitats entre els favorits a 7 quilòmetres de la meta. Froome semblava passar problemes però no s'ha quedat. Quan faltaven 3,7 quilòmetres per la línia de meta ha marxat l'italià Fabio Aru.

Per darrere, un nou demarratge del "Purito" ha trencat el grup, i només l'han pogut seguir Contador, Valverde i Froome. Però quan el ciclista català ha abaixat el ritme, ha estat Froome, el que ha sortit. Ni Valverde ni Contador han assumit la responsabilitat de neutralitzar-lo, i el britànic ha enllaçat amb Aru, que ha sumat el segon triomf en aquesta edició de la Vuelta. Contador té un marge a la general d'un minut i 19 segons quan encara resta l'ascensió a l'Ancares dissabte.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut