Artur Segarra, culpable del segrest i l'assassinat de David Bernat
Artur Segarra, culpable del segrest i l'assassinat de David Bernat (EFE)
Bangkok

Artur Segarra, condemnat a mort per l'assassinat de David Bernat a Bangkok

El cos del consultor David Bernat va aparèixer esquarterat en set parts al riu Chao Phraya pocs dies després de la seva arribada a Bangkok

RedaccióActualitzat

Un tribunal penal del nord de Bangkok condemna a mort Artur Segarra i el declara culpable de l'assassinat de l'empresari i consultor David Bernat i autor de 12 delictes més que inclouen el segrest, robatori i extorsió a la víctima.

Segons el tribunal que l'ha jutjat, Segarra es va trobar amb Bernat el 19 de gener de 2016 després que l'empresari arribés a la capital tailandesa. Tots dos es van dirigir cap a l'apartament del condemnat. Allà, Artur Segarra va segrestar David Bernat i el va matar una setmana després. Segons la investigació forense, l'enginyer de l'Albi va morir per asfíxia entre el 25 i el 27 de gener, després de ser torturat.

El cos de David Bernat el van trobar esquarterat en set parts al riu Chao Phraya. La policia de Cambodja va detenir Segarra, l'únic sospitós del crim, dies després, a la ciutat de Sihanuk, on havia fugit. De seguida, el van entregar a les autoritats tailandeses.

 

 

El judici contra Segarra va començar al mes de desembre. L'ara condemnat pel crim va defensar la seva innocència durant totes les sessions del judici. Segarra assegura que és víctima d'un engany i acusa la seva exparella, la tailandesa Pridsana Saen-ubon, de l'assassinat. Saen-ubon va testificar com a testimoni de l'acusació.

Els investigadors han presentat al judici proves que Segarra hauria mort el consultor informàtic per robar-li els diners que tenia en diversos bancs. Segons la policia, el suposat assassí hauria torturat Bernat per aconseguir els codis de les targetes de crèdit i poder retirar-li grans quantitats de diners.

Al pis d'Artur Segarra es van trobar mostres de l'ADN de David Bernat i restes de la sang de la víctima a les canonades.

Podrà apel·lar la sentència

Artur Segarra tindrà dues oportunitats de demanar revisió de la seva sentència a mort. Podrà presentar apel·lació al Tribunal d'Apel·lacions i al Tribunal Suprem tailandès. A més, en cas que aquests dos tribunals refermin la condemna a mort, podria demanar clemència a la Casa Reial tailandesa i aconseguir una rebaixa del càstig.
 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut