Barcelona

Artur Mas vol Catalunya entre els països més transparents

El govern, el Parlament i les institucions judicials de Catalunya s'han compromès a lluitar amb més fermesa contra el frau i la corrupció en les institucions públiques.

RedaccióActualitzat
Aquest compromís es concreta en una declaració conjunta entre el govern, el Parlament, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la Fiscalia Superior de Catalunya i l'Oficina Antifrau.

L'Oficina Antifrau considera que la signatura d'aquesta declaració suposa un compromís de futur perquè la institució treballi amb garanties per recuperar la confiança dels ciutadans en la democràcia.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat que la lluita contra el frau ha de ser permanent i que Catalunya ha d'estar entre els països més transparents.

Durant el discurs de cloenda, Mas ha preguntat retòricament "És Catalunya un país corrupte?" I s'ha contestat que "la resposta hauria de ser "no". Ara bé, estem en els màxims nivells de transparència i d'honestedat? Tampoc."

El president ha afegit que ja que Catalunya pot millorar en transparència "tenim un repte i un camí què és el que poc o molt hem de seguir". El repte de Catalunya en aquest camp és, segons el president de la Generalitat, situar-se entre els països millors.

El president també ha destacat el valor econòmic de la lluita contra el frau en el context de crisi econòmica actual.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut