Barcelona

Artur Mas lamenta que Espanya segueixi sense reconèixer Kosovo

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha afirmat que el seu govern reconeix Kosovo com un estat independent i ha lamentat que Espanya segueixi sense fer-ho, tot i la petició d'avui del Parlament Europeu.

Actualitzat
El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha afirmat que el seu govern reconeix Kosovo com un estat independent i ha lamentat que Espanya segueixi sense fer-ho, tot i la petició d'avui del Parlament Europeu . "Des del govern estem a favor del reconeixement de Kosovo perquè entenem que els processos democràtics s'han de tenir presents, ja que la democràcia és la base de tot i passa per respectar la voluntat expressada pels ciutadans". El ple del Parlament Europeu ha aprovat per àmplia majoria instar Espanya i els altres quatre països que encara no ho han fet a reconèixer Kosovo, que segueix el seu camí igual com Sèrbia i Montenegro cap a una eventual adhesió a la UE.

"Som radicalment democràtics i defensem radicalment aquest pes de la democràcia en estat pur que és la decisió que va prendre la població en el cas de Kosovo, que a més va tenir reconeixement molt ràpid de molts estats del món i de la UE amb algunes excepcions, entre elles lamentablement la de l'estat espanyol ", ha dit Mas. El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb la comissària europea d'Acció Climàtica, Connie Hedegaard, per parlar de les polítiques de desenvolupament econòmic sostenible que s'apliquen a Catalunya en els darrers anys.

Preguntada pels periodistes sobre el procés sobiranista a Catalunya, Hedegaard ha evitat expressar la seva opinió: "Jo també he exercit de periodista i entenc que facin aquestes preguntes, però també entendran per què no responc", ha dit. Hedegaard sí que ha tingut paraules per reconèixer la tasca desenvolupada per Catalunya en l'àmbit de la sostenibilitat mediambiental i ha subratllat que la crisi econòmica, la del mercat laboral i la climàtica s'han d'abordar conjuntament.

El president català, per la seva banda, ha dit que no ha parlat de la consulta sobiranista amb Hedegaard ni tampoc té previst fer-ho en les entrevistes amb tres comissaris de la UE previstes per dilluns que ve a Brussel·les. Mas ha afirmat que a la capital europea abordarà únicament assumptes "sectorials" i només explicarà el procés sobiranista si els representants de la Comissió Europea li pregunten per aquest assumpte.

El dilluns 22 d'abril Mas viatjarà a Brussel·les per entrevistar-se amb la comissària responsable d'Interior, Cecilia Malmström, la responsable europea d'Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut, Androulla Vassiliou, i el comissari d'Energia, Günther Oettinger.
Anar al contingut