Barcelona

Artur Mas: "La suma multiplica, i això ens pot portar a una victòria rotunda del sí el 27-S"

Mas demana el vot per la llista unitària i diu que "cal pujar al tren del sí" a tots els que van sortir al carrer l'Onze de Setembre i als que van votar el 9 de novembre

RedaccióActualitzat

Artur Mas ha fet el discurs final de la convenció nacional de Convergència Democràtica de Catalunya, que s'ha fet aquest diumenge al Palau de Congressos de Catalunya. Una convenció en què s'ha ratificat, per aclamació, l'acord amb Esquerra i les entitats sobiranistes per concórrer junts a les eleccions del 27-S.

En un discurs emocionat i molt aclamat pels afiliats presents a la convenció, Artur Mas ha volgut agrair a les entitats sobiranistes que van acceptar la invitació que els va fer a Molins de Rei per "ajudar-nos a remoure l'escenari per arribar fins al consens que tenim ara":

"Ens l'havíem de jugar perquè teníem l'objectiu al davant i no ens podíem quedar a mig camí."

També ha agraït l'esforç d'entesa a ERC, a Convergència i també a gent procedent d'altres formacions com el PSC o Unió que ha permès aconseguir una llista unitària que, diu, molesta els adversaris:

"Els adversaris tornen a posar cara de pomes agres, veuen unitat, i això els preocupa. La unitat fa la força i ens pot portar a la victòria. La suma multiplica".

El líder de Convergència, i president de la Generalitat, ha tornat a plantejar les eleccions catalanes com a plebiscit i "com la veritable cita electoral per recomptar els partidaris del sí i els del no". Per Artur Mas, ha arribat el moment de "triar entre la certesa de la dependència que ens pot portar a la decadència o la incertesa de la llibertat".

Artur Mas ha demanat a la gent que l'Onze de Setembre va sortit al carrer i a tots els votants que el 9 de novembre van votar pel "sí-sí", i també als que van votar "sí-no", que ara donin el seu vot a la llista unitària sobiranista en les properes eleccions del setembre. Per a Artur Mas aquesta no és una llista de partit, sinó una llista transversal per convertir Catalunya en un estat independent.

En aquesta ocasió, el president ha recorregut als símils ferroviaris per il·lustrar el seu discurs i ha afirmat que cal pujar al tren del "sí" perquè no pujar a aquest tren pot portar el país "a via morta", una via on, ha dit, no hi caben set milions i mig de catalans. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut