Riner

Artur Mas diu que el tripartit "s'autodestrueix" i que després de Maragall, Carod i Saura el següent a caure serà Montilla

Artur Mas ha comparat el govern de la Generalitat amb Saturn. Si Saturn devorava els seus fills, el Tripartit va devorant els seus membres i al final s'acabarà autodestruint. "Primer va ser el president Maragall, després en Carod, ara en Saura, i al final crec que el pare de la criatura, el senyor Montilla, quedarà autodevorat". El tripartit, segons el president de CiU, fa passes enrere i no endavant, i un exemple n'és el pacte de finançament. Per Mas és un acord que no compleix l'Estatut i que s'ha fet per sortir del pas, per no generar un enfrontament entre PSC i PSOE i per mantenir el govern tripartit a qualsevol preu.

Actualitzat
CiU dibuixa un tripartit en descomposició, després de l'anunci, ahir, de Joan Saura que no repetirà a les pròximes eleccions al Parlament. El líder de CiU, Artur Mas, ha recordat que els artífexs del pacte del Tinell estan abandonant la política activa, i ha dit que la pròxima víctima del govern serà José Montilla.

Tot i això, CiU creu que el tercer tripartit ja està pactat i que el govern d'esquerres es reeditarà després del 2010 si l'aritmètica ho permet. Per això el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha tret credibilitat a l'oferta de diàleg que ha fet Joan Puigcercós a CiU. Duran ha dit que "el senyor Saura ja ens va dir que tenien la reedició del tripartit lligada. Per tant, la credibilitat d'Esquerra en la seva equidistància ja fa temps que l'ha perduda".

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut