Artur Mas en una imatge d'arxiu
Artur Mas en una imatge d'arxiu
Barcelona

Artur Mas demana "responsabilitat" als treballadors d'Aena

El president català, Artur Mas, ha fet una "crida col·lectiva a la responsabilitat" davant la vaga anunciada pels sindicats per protestar contra la privatització del gestor aeroportuari. Davant la "bona" campanya turística que s'espera, Mas ha avisat que "qui juga amb foc es pot cremar". Els sindicats CCOO, UGT i USO han convocat 22 jornades de vaga que coincideixen amb dies clau de Setmana Santa, el pont de maig i Corpus, així com amb les dates de sortida i retorn de les vacances de juliol i agost.

Actualitzat
A la sessió de control del Parlament, Mas ha recordat que "el turisme és un dels sectors que ens pot donar ocupació" en aquests moments de crisi generalitzada, i ha afegit que "la campanya turística que tenim a sobre pot ser molt bona". "El que no es pot fer és jugar amb foc. Els que juguen amb foc es cremen. Hi ha molts llocs de treball pendents i jo, com a president de la Generalitat, em veig amb la necessitat de fer una crida col·lectiva a la responsabilitat de tots els que han de prendre una decisió en aquest sentit, perquè no es pot jugar amb foc, ja que ens acabarem cremant".

La convocatòria dels sindicats, que afectarà també l'aeroport del Prat, es produeix tres mesos després de la vaga encoberta dels controladors, que va provocar la declaració de l'estat d'alarma. Els sindicats van presentar ahir el seu calendari d'aturades al Ministeri de Treball, que inclou els dies 20, 21, 24, 25 i 30 d'abril; 2, 14, 15, 19 i 20 de maig; 13, 23 i 30 de juny; 1, 2, 3, 4, 15 i 31 de juliol, i 1, 15 i 31 d'agost.
Anar al contingut