Granollers

Artur Mas alerta que reduir el dèficit a un ritme excessiu pot agreujar la situació econòmica

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha alertat davant del president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, del "perill" que suposa reduir d'una manera dràstica el dèficit públic perquè pot "agreujar encara més la situació econòmica i social". En un discurs en anglès, previ al sopar al Palau de la Generalitat amb motiu de la reunió aquest dijous del BCE a Barcelona, Mas ha defensat l'austeritat com un "d'aquells valors que ens han conformat com a país" i ha demanat que els territoris que estan "demostrant" el seu compromís "amb aquests valors" puguin ser ajudats per "estimular la creació de riquesa".

RedaccióActualitzat
Mas ha defensat que Catalunya és un país compromès amb els valors sòlids i la política d'austeritat, que sempre s'ha sentit europeu i que "s'ha espavilat sempre sol". El president ha dit ser conscient que la tasca del BCE en aquests moments "no és fàcil, perquè Europa està travessant una situació d'una gran complexitat, i l'euro també...". Però "és necessari que no ens deixin de banda" i que Catalunya sigui escoltada no només per Espanya, sinó també per Europa.

El president de la Generalitat ha emfatitzat la necessitat d'impulsar reformes estructurals per superar la crisi econòmica perquè "tan important és controlar el dèficit com fer-ho d'una manera que doni esperança a la població. Els ho diu el president d'un territori que no viu del subsidi, sinó de l'esforç". 

Mas ha fet aquestes declaracions abans d'un sopar aquest diemcres al Palau de la Generalitat amb motiu de la cimera del BCE que es farà aquest dijous a Barcelona. Hi han assistit el president del BCE, Mario Draghi, i 60 convidats més, entre els quals els governadors dels bancs dels països europeus. Com a menú s'han servit verdures de temporada amb ous "poché", lluç amb carxofes i salsa marinera i tarta tatin de postres.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut