Imatge d'arxiu del líder de CiU, Artur Mas
Imatge d'arxiu del líder de CiU, Artur Mas
Tortosa

Artur Mas adverteix que la resolució per declarar el TC incompetent per jutjar l'Estatut arribarà al Congrés

El líder de Convergència i Unió, Artur Mas, ha advertit que la resolució votada pel Parlament català per declarar el Tribunal Constitucional incompetent per jutjar l'Estatut arribarà al Congrés. Pel que fa a les declaracions d'aquest divendres del conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, en què feia referència a la necessitat que els partits catalans defensin l'Estatut conjuntament davant del govern de Madrid, encara que això suposi anar en contra de les directrius donades des del PSOE, Mas s'ha mostrat molt escèptic i ha assegurat que veu molt difícil que el PSC voti amb independència dels socialistes espanyols.

Actualitzat
Artur Mas ha assegurat que "la resolució per declarar el TC incompetent per decidir sobre l'Estatut és molt clara i la senyora De la Vega, el PSOE i el PP s'ho trobaran al Congrés i al Senat".

D'altra banda, el líder de CiU ha qualificat les declaracions creuades entre el PSC i el PSOE de les últimes hores com a "fulletó" i els ha reclamat que no traslladin els seus problemes interns de partit al conjunt de la ciutadania. En aquest sentit, Mas s'ha mostrat convençut que "entre els socialistes catalans i espanyols no arribarà la sang al riu, perquè són germans de sang i es necessiten els uns als altres, com el pa que mengen".

Mas, a més, ha assegurat que malgrat tot el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, visitarà Catalunya durant la campanya electoral perquè "els vots del PSC depenen molt del PSOE".
Anar al contingut