Barcelona

Artur Mas acceptaria ser candidat a les eleccions generals si hi hagués una llista única de CDC i ERC

El president d'ERC i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, defuig la polèmica amb Mas i insisteix en la llista que es va presentar el 20-D

Actualitzat

L'expresident de la Generalitat Artur Mas s'implicaria a les eleccions generals que previsiblement se celebraran el 26 de juny, si cal com a candidat, en el cas que Convergència Democràtica i Esquerra Republicana presentessin una llista conjunta sobiranista, seguint la candidatura de Junts pel Sí a les darreres eleccions al Parlament.

"L'únic sentit que tindria participar en alguna cosa així seria per ajudar els partits sobiranistes que fessin pinya i hi anessin junts"

Mas ha assegurat aquest dijous en una entrevista a 8TV que, si es forja una candidatura unitària, ell estaria disposat a fer "un acte de servei al país" i s'hi implicaria.

"Si revaliden la llista i em demanen que la reforci, que la tanqui o el que sigui, hi estaria disposat"

Mas creu que el sobiranisme "ha d'anar sempre unit fins que no s'aconsegueixi un Estat" per a Catalunya i els partits han d'aprofitar totes les conteses electorals per demostrar la màxima fortalesa possible: "No hem d'anar a les eleccions a marcar-nos, a driblar-nos, sinó a sumar esforços".

L'expresident de la Generalitat s'ha mostrat partidari que CDC i ERC vagin "junts, donar-se la mà, sense mirar-se de reüll per mesurar qui queda primera força", i donar una imatge clara que el sobiranisme sempre estarà unit cada vegada que es posin les urnes. Tanmateix, ha lamentat que, "tot i que CDC ho ha intentat, no ho hem aconseguit ni en les europees ni en les anteriors generals".

En cas que finalment Convergència concorri en solitari a les eleccions generals, Mas ha descartat completament ser el candidat: "No em presentaré. Hi ha persones que m'ho aconsellen, que fins i tot m'ho demanen i jo responc que no".

Junqueras defuig la polèmica

El president d'ERC i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha reivindicat la transversalitat de la llista que el seu partit va presentar en les passades eleccions del 20-D i no ha volgut entrar en polèmica amb Artur Mas:

"Estem tan contents i orgullosos que creiem que aquesta transversalitat i aquest resum del país és mereixedor de la confiança dels ciutadans. Ens sentim molt orgullosos d'aquesta llista i no tenim cap intenció d'entrar pas en cap polèmica amb ningú"

En una entrevista a "El matí" de Catalunya Ràdio, el republicà ha considerat que els integrants de la candidatura d'ERC estan fent una "feina extraordinària"

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut