Pla general de participants i estands d'expositors a la fira ArtsLibris a l'Arts Santa Mònica. 21 d'abril del 2017. (Horitzontal).
Pla general de participants i estands d'expositors a la fira ArtsLibris a l'Arts Santa Mònica. 21 d'abril del 2017. (Horitzontal).

ArtsLibris celebra la vuitena edició amb més de 80 expositors

ACN Barcelona.-La Fira Internacional de l'Edició contemporània de Barcelona, ArtsLibris, celebra la seva vuitena edició des d'aquest divendres fins al diumenge a l'Arts Santa Mònica en el marc de la diada de Sant Jordi. En el certamen hi participaran 87 expositors, 53 dels quals catalans, 11 estatals i 15 estrangers, de països com França o Alemanya, que consoliden la representació internacional dins la fira, segons ha apuntat la seva directora, Roció Santa Cruz. El saló amplia el seu programa "consolidant-se" com una "prestigiosa" plataforma de producció, difusió i intercanvi cultural, oferint diferents activitats i trobades, entre les quals destaca el IV Simposi Internacional del Llibre d'Artista, "Faktura i sistemàtica del llibre d'artista". Enguany, el projecte convidat que presentarà un seguit de propostes editorials i expositives serà el Festival Fun Fan Fest.

ArtsLibris és un espai de trobada entre editors i autors, així com una plataforma de projecció internacional dels llibres d'artista que, segons els organitzadors, s'ha consolidat al llarg de les seves set edicions com la "fira pionera" per la difusió i comercialització del llibre d'artista, el foto llibre i l'edició contemporània a l'Estat. Activitats i exposicions destacadesLa fira, que ocuparà diferents espais d'Arts Santa Mònica, inclourà un total de 87 expositors, una xifra similar a edicions anteriors, i diverses activitats i exposicions.D'una banda, tindrà lloc el "IV Simposi Internacional sobre Llibres d'Artista Faktura i sistemàtica del llibre d'artista", comissariat pels especialistes Antonio Zúñiga i Glòria Pizazo. Es dividirà en quatre conferències que tractaran temes com el model institucional, el productor editorial i la feina d'artista en el camp del llibre. Entre els ponents convidats, hi haurà el director i responsable de la Biblioteca del MoMa, David Senior, l'editor Michael Mack i el comissari Miquel von Hafe Pérez, i els artistes David Maroto i Joanna Zielinska.Paral·lelament, la plataforma de debat s'ampliarà amb l''Speakers' Corner', un espai dinàmic per a la conversa, la difusió i l'intercanvi entre els editors participants que comptarà amb la presència d'artistes de renom dins el sector de l'edició contemporània.D'altra banda, en el marc de la fira, es podrà visitar l'exposició 'Llegible-Visible. Entre el fotograma i la pàgina', comissariada per Mela Dávila, que aborda la relació entre l'imprès i l'audiovisual.El projecte convidatEnguany el projecte convidat serà el 'Festival Fun Fan Fest',que presentarà propostes editorials, expositives i de performance al voltant de l'edició gràfica i sonora. La iniciativa sorgeix amb la voluntat d'esdevenir un punt de trobada entre creatius, autors, editors independents i editorials en format festival. El projecte està realitzat i produït per Ana Manaia i Irma Marc des de la plataforma cultural TOOL_Eines per la Cultura.Una fira de "referència", segons VilaEl conseller de cultura, Santi Vila, ha definit la vuitena edició d'ArtsLibris com l'edició de "maduresa" i "afirmació" d'un projecte que té un "gran interès" al país i també de "portes a l'exterior". "ArtsLibris ja és una fira de referència", així com una "iniciació pels ciutadans" al col·leccionisme de l'art en general a través dels llibres, ha afegit el conseller.

Anar al contingut