Imatge d'un assistent a l'exposició 'Llegible - Visible. Entre el fotograma i la pàgina' a l'Arts Santa Mònica. 6 d'ab…
Imatge d'un assistent a l'exposició 'Llegible - Visible. Entre el fotograma i la pàgina' a l'Arts Santa Mònica. 6 d'abril del 2017. (Horitzontal)

Arts Santa Mònica aborda la relació entre l'imprès i l'audiovisual a 'Llegible-visible. Entre el fotograma i la pàgina'

ACN Barcelona.-L'Arts Santa Mònica ha presentat aquest dijous l'exposició 'Llegible-visible. Entre el fotograma i la pàgina', que convida a reflexionar sobre la seqüencialitat i recull una selecció d'obres amb un doble caràcter: la publicació i la peça audiovisual. Des dels antecedents d'aquesta relació als anys 20 fins a l'actualitat, l'exposició repassa 25 projectes de 32 artistes com Chris Marker, Christian Boltanski, Dan Graham o William Kentridge, així com obres dels catalans Marcel Pey, Patrícia Dauder, Miralda, Benet Rossell o el col·lectiu Cine Quieto, entre d'altres. L'exposició, que s'inaugura aquest dijous, estarà oberta fins al 26 de maig.

L'encreuament entre publicacions i producte audiovisual troba la seva primera relació a la dècada dels 20 i arriba fins a l'actualitat. Tanmateix, la mostra posa especial atenció en el moviment conceptual dels anys 70, període en què el vídeo va "irrompre" en el camp artístic, i en els inicis del segle XXI, etapa marcada per l'impacte de la revolució digital i la consegüent expansió de les eines d'edició a l'àmbit domèstic.L'exposició convida a reflexionar sobre qüestions com la seqüencialitat, la narració, la cinemàtica, el pas del temps, el muntatge, la representació del moviment i, en definitiva, la relació entre publicacions i documents audiovisuals. La curadora de l'exposició, Mela Dávila, ha apuntat que pel que fa a les publicacions, tant poden ser llibres, postals o cartells, mentre que els productes audiovisuals són fonamentalment de cinema o vídeo.Artistes catalans entre els seleccionats a la mostraEntre els 32 artistes seleccionats, hi apareixen els catalans Marcel Pey, Patrícia Dauder, Miralda o Benet Rossell, així com el col·lectiu Cine Quieto, integrat per Núria Gómez i Glòria Vilches, que presenten el seu primer número juntes. Gómez ha destacat que la idea de la seva obra, que recull un assaig de pel·lícules de 12 artistes, pretén mostrar "allò que quan està en moviment l'ull no percep". "El fet de poder veure la imatge en moviment i l'edició exposada" permetrà al públic percebre els aspectes que en la pel·lícula no es poden observar, com ara els detalls, les imperfeccions o el procés per fer una pel·lícula, segons ha afegit l'artista.Altres activitats relacionadesParal·lelament a l'exposició, hi ha tres activitats que també promouen relacionades amb la mostra. D'una banda, el 'Taller' a càrrec de 'Cine Quieto', que faran amb un grup de batxillerat. De l'altra, s'ofereix una sessió de 'BookJockey', una sessió de DJ però amb llibres de fotografia, "ensenyant i barrejant llibres" per crear una "història" que convida al públic. I, finalment, un projecte de creació col·lectiva que es farà amb alumnes de l'Escola Massana.

Anar al contingut