Barcelona

Artistes i amics reivindiquen la figura d'Ovidi Montllor al Palau de la Música deu anys després de la seva mort

El Palau de la Música Catalana va acollir un concert homenatge a Ovidi Montllor. Deu anys després de la seva mort, tot i que els últims anys de la seva vida se'l va condemnar a l'oblit, més de 30 artistes i un públic entregat i jove van evidenciar que s'ha revifat l'admiració pel músic i actor. L'acte el van organitzar la discogràfica Propaganda pel Fet i l'Ateneu La Torna, coordinats per Feliu Ventura, i va tenir les actuacions d'artistes com Miquel Gil i Lídia Pujol o Obrint Pas. Amb repertori musical de Montllor i amb diversos parlaments, com el que va fer el futbolista Oleguer Presas, es va voler recuperar la figura artística, política i social de l'artista d'Alcoi.

Actualitzat

Diuen que el temps acaba posant les coses al seu lloc i, en el cas d'Ovidi Montllor, sembla que es compleix. Fa deu anys que va morir i, tot i que se'l va condemnar a l'oblit els últims anys de la seva vida, ara revifa l'admiració per ell i molta gent jove lluita per manternir vives les seves cançons. Va quedar demostrat en un homenatge que se li va fer al Palau de la Música Catalana.

Públic al voltant dels vint anys, jovent que no va veure ni sentir mai Ovidi Montllor en directe i que va omplir fins a l'última butaca del Palau de la Música per sentir les seves cançons. Un nou homenatge al músic i actor d'Alcoi gràcies a la iniciativa de la discogràfica Propaganda pel Fet i a l'Ateneu La Torna de la Vila de Gràcia. Dos col·lectius units al record i al llegat artístic d'Ovidi que no es cansen de difondre'ls.

Han passat ja deu anys de la seva mort, la seva música continua sonant i demanant el seu lloc, però des del País Valencià, un cop més, les institucions han mostrat poc interès per recordar-lo. Alguns dels organitzadors, amics del mateix Montllor, havien reivindicat sense èxit que el País Valencià dediqués un any a la seva figura, tal com va explicar Feliu Ventura després del concert.

A més a més dels amics que van pujar a llegir-li unes paraules, una quarantena d'artistes van ser la veu d'Ovidi al concert. Tothom va interpretar temes del cantautor, els més coneguts i estimats, com "Homenatge a Teresa", amb Lídia Pujol i Miquel Gil.

 

Anar al contingut