Artadi sobre un acord amb la CUP: "Tenim temps, voluntat i molt marge per trobar-nos"

La portaveu de JxCat discrepa de Joan Tardà: "No comparteixo que amb qui s'ha de bastir ponts sigui amb Miquel Iceta, que és còmplice del 155"

RedaccióActualitzat

Junts per Catalunya manté la seva proposta de Jordi Sànchez, encara que no reuneixi prou suports per sortir elegit després que la CUP ha decidit abstenir-se. La diputada de Junts per Catalunya Elsa Artadi ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que veuen possible convèncer els cupaires perquè entén que no estant vetant un nom, sinó que reclamen més concrecions de què pensa fer el nou govern:

"En cap cas ha dit que estem absolutament tancats a tot, anem a eleccions, no ho han dit això. Diuen: 'Necessitem un programa que sigui republicà, hem d'entendre millor que realment no anem a fer autonomisme.' Doncs treballem això. Crec que tenim temps per fer-ho, que hi ha la voluntat per fer-ho i crec que hi ha molt marge per trobar-nos."


Per Artadi, JxCat, ERC i la CUP han d'anar junts, "no tenim cap altra opció" o "no ens en sortirem". La diputada de JxCat està convençuda que hi haurà pacte d'investidura, de govern i també sobre el full de ruta amb ERC i la CUP, perquè "no tenim cap altra opció i perquè no podem malbaratar el resultat de les eleccions del 21D".

"Hem de fer un posicionament comú i trobar una manera fluïda de fer les coses plegats. O ho fem junts JxCat, ERC i la CUP o no ens en sortirem (...). No tenim cap dret a fracassar. Hem d'arribar a un acord, no tenim cap altra opció. Anar a unes eleccions seria malbaratar el resultat del 21D."

Per contra, la portaveu del Grup Parlamentari de JxCat ha manifestat les seves discrepàncies amb la possibilitat d'establir ponts de diàleg amb el PSC de Miquel Iceta, com ha defensat el diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Artadi ha dit, textualment, que no es pot dialogar de res amb "qui és còmplice del 155". Ara bé, ha replicat que "els ponts no han de ser amb Iceta, però sí amb el socialisme".

"No comparteixo que amb qui s'ha de batir ponts sigui amb Miquel Iceta, que és còmplice del 155, del govern i dels nostres companys i líders civils que estan a la presó, del govern que està a l'exili, que menteix quan diu que el president sabia que aixecarien el 155 si convocava eleccions. Per tant, em sap greu, però crec que els ponts no han de ser amb Miquel Iceta, però sí que crec que han de ser amb el socialisme, amb molts dels seus votants, que sempre han estat a favor de grans pactes de país."

Tardà també apostava per vies de diàleg amb els comuns i Artadi li ha respost que només treballen amb les forces independentistes:

"No hem fet cap reunió amb els comuns. No s'ha de descartar però la victòria va ser de l'independentisme i hem d'anar per aquí. Fins ara, pel que fa a la investidura, només estem treballant amb les forces independentistes."

Finalment, Artadi ha insistit que la seva aspiració no és ser presidenta de la Generalitat i ha assegurat que "no hi ha cap euro públic que estigui suportant l'estructura de Brussel·les". I conclou: "A la pràctica seria impossible."

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut