El diputat de la CUP Quim Arrufat, aquest dimarts al Parlament.
El diputat de la CUP Quim Arrufat, aquest dimarts al Parlament.
Barcelona

Arrufat: "Estarem atents que el govern de la Generalitat no es faci enrere"

La CUP demana a la Generalitat "que aguanti el pols amb l'Estat espanyol, perquè no és un pols jurídic ni un pols de formalismes", sinó "un pols purament polític"

RedaccióActualitzat

El diputat de la CUP Quim Arrufat ha demanat al govern de la Generalitat que "no es faci enrere" després de la suspensió cautelar del procés de participació del 9-N per part del Tribunal Constitucional. Aquesta decisió, que per Arrufat era "absolutament esperada per tothom", ha fet que la CUP fes una crida a la ciutadania perquè "es prepari per desobeir i busqui les urnes" el diumenge vinent.

Arrufat ha dit que el govern català "no podia fer deixadesa de les seves responsabilitats polítiques ni el seu compromís democràtic" i, per aquest motiu, creu que la resposta anunciada pel conseller de la Presidència, Francesc Homs, "de moment, és la correcta", tot i que més tard ha matisat que, "o hi havia aquest anunci, o no hi havia 9-N". De tota manera, la CUP reclama al govern de Mas que no abandoni aquest camí "ni amb 24 ni amb 48 ni amb 72 hores" i que "si s'ha de fer enrere, que ho faci a partir del 10 de novembre".

"Concreció, cobertura i no fer-se enrere"

La CUP demana a la Generalitat "que aguanti el pols amb l'estat espanyol perquè no és un pols jurídic ni un pols de formalismes", sinó "un pols purament polític". En aquest sentit, ha resumit les reclamacions de la CUP en "concreció, cobertura i no fer-se enrere" i ha instat l'executiu a concretar "quina cobertura es dóna als voluntaris i voluntàries" de diumenge, si no de forma pública, "sí als implicats i les implicades".

De cara a diumenge, Arrufat ha relegat a un segon grau d'importància el fet que no hi hagi "un 100% de garanties" perquè creu que "autoexigir-nos" la totalitat de garanties "era una trampa per no celebrar mai" una consulta que "serà vàlida políticament si s'omple massivament de vots".

El TC "no pot impugnar la determinació de tanta i tanta gent"

El diputat de la CUP també ha avisat que "hi ha una cosa que no pot impugnar el Tribunal Constitucional" i que és "la determinació de tanta i tanta gent en aquest país, no sabem si majoritària o no", que "vol votar i vol decidir".

Anar al contingut