Barcelona

Arrimadas retreu al govern del PP que "ha fet d'estàtua molts anys" amb Catalunya

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", la líder de Ciutadans ha descartat del tot presentar la seva candidatura perquè no té prou majoria

RedaccióActualitzat

Inés Arrimadas ha replicat a Xavier García Albiol que qui ha fet d'"estàtua" durant "molts anys" amb Catalunya ha estat el govern espanyol. La líder de Cs ha insistit que no té cap intenció de presentar candidatura perquè no té prou majoria, segons ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio".

El líder del PP català va dir dimarts a Ciutadans que "deixi de ser una estàtua" i aprofiti la "divisió" que la suspensió del ple d'investidura de Carles Puigdemont ha provocat dins de l'independentisme per proposar un candidat constitucionalista. Arrimadas ha contestat a Albiol:

"Qui ha fet d'estàtua ha estat el govern central durant molts anys. Si no hagués fet d'estàtua, no hauríem arribat fins aquí. El PP, en lloc de fer autocrítica, ataca Ciutadans."

I ha explicat les raons de no presentar la seva candidatura a presidenta de la Generalitat:

"Jo soc realista. Hem guanyat les eleccions. Podem governar? No. Amb aquesta llei electoral no es pot plantejar ni un pacte transversal. Els números no donen."

Per tant, Ciutadans preveu la possibilitat que s'hagin de repetir les eleccions a Catalunya perquè no es pugui investir nou president de la Generalitat. De moment, però, no hi pensen.

"Ja li reconec que nosaltres no estem treballant amb aquest escenari. Ara, què pot passar a Catalunya? Pot passar de tot. Que jo sàpiga, ara mateix qui pot evitar segones eleccions no és Madrid."

Per Inés Arrimadas, el desbloqueig de la situació passa pel reconeixement públic que és impossible que Puigdemont sigui president. Segons la líder de Cs, això és el que haurien de fer les forces independentistes:

"Puigdemont no tornarà a ser president, no serem independents l'any que ve, no ens reconeixerà ningú, no hi ha cap organisme internacional que hagi donat suport als representants que diuen que són presos polítics o que són exiliats. Ens posem a governar de veritat dintre de la llei, i amb una mica de sentit comú."

 

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàEleccions 21DGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut