Barcelona

Arrimadas: "Prou procés, tornem al seny"

La presidenta de Ciutadans demana a Torrent que deixi de fer política des de la mesa del Parlament

RedaccióActualitzat

Inés Arrimadas, la presidenta del principal grup del Parlament, ha començat la seva intervenció en el debat d'investidura assegurant que la situació del que està passant: "No és normal".

Després de la marxa de l'hemicicle dels 4 diputats del PP, la líder de Ciutadans ha dit que ells es quedaven per representar el seu milió de votants:

"Nosaltres ens quedarem per donar veu a un milió cent mil persones perquè aquesta situació no és normal. Vull deixar clar que això no és un ple d'investidura. Estem aquí per defensar que aquest procés ha sigut un gran fracàs. És un moment excepcional, sí, perquè molts catalans estan veient aquest debat amb una profunda preocupació pel que ha passat a la seva terra."

En relació amb les decisions judicials, Arrimadas ha assegurat que ells ja ho havien advertit:

"Nosaltres a vostès els respectem, però fa temps que els advertim. Que aquesta situació judicial podria arriba, ja fa temps que ho dèiem. Ho hem repetit des de la junta de portaveus fins a converses privades: "Què esteu fent? On voleu dur aquesta situació?"

 

 

La presidenta de Ciutadans ha retret als grups independentistes que "ens deien que nosaltres no érem Catalunya, que anàvem en contra de Catalunya", els ha preguntat de què ha servit el procés i els ha demanat que seria bo que la convivència arribi al Parlament perquè també pugui arribar a la societat:

"Fins quan esperarem par parlar d'allò que uneix els catalans. Fins quan haurem d'esperar per poder saludar-nos pels passadissos. Senyor, saludar!

Arrimadas els ha assegurat que ells mai han negat la seva catalanitat, però els demana que reflexionin sobre el que han fet i el que han dit i que deixin de generar frustració col·lectiva:

"Ja n'hi ha prou! Prou procés! Tornem al seny, a la normalitat, a la convivència, a la legalitat, a la normalitat política i parlamentària."

En relació amb les decisions judicials, ha preguntat si creuen que els ciutadans quan reben una citació judicial actuen de la mateixa manera i amb la mateixa irresponsabilitat que ells.

Arrimadas a reiterat a les formacions independentistes que no s'enfronten a Rajoy, sinó a mig Catalunya:

"El que us ha passat és que no us estàveu enfrontant a Rajoy, sinó a una democràcia del segle XXI. Per sort, Espanya no és només Rajoy"

La líder del principal grup de l'hemicicle s'ha dirigit al president del Parlament i li ha demanat que deixi de fer política: "Prou de fer discursos d'Esquerra des de la mesa del Parlament."

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestiduraRebel·lió
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut