Inés Arrimadas, de Cs, a "Els matins de Catalunya Ràdio"
Inés Arrimadas, de Cs, a "Els matins de Catalunya Ràdio"

Arrimadas no descarta l'aplicació de l'article 155 i en responsabilitza Puigdemont

García Albiol justifica la coordinació de les policies dient que "alguna cosa va fallar el 20S" i anuncia que després de l'1-O la situació es complicarà més

Actualitzat

I la cap de l'oposició, Inés Arrimadas, i líder de Cs, no ha descartat l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, que suspèn l'autonomia de Catalunya, i n'ha responsabilitzat el president Puigdemont, l'únic, diu, que pot fer marxa enrere. Ho ha dit en l'entrevista que Mònica Terribas li ha fet a Catalunya Ràdio.

"Espero que no s'hi hagi d'arribar però insisteixo: si declara ( Puigdemont) la independència,  s'haurà de valorar què fer. Insisteixo, crec que en qualsevol dels casos no seria mai més del que es produiria en cap país de l'Europa del nostre entorn. És que estem parlant d'un senyor que s'ha carregat l'Estatut d'Autonomia, la Constitució, el Consell de Garanties Estatutàries i el Parlament en dos dies. És que, Mònica, de veritat ens pensem que això no tindria conseqüències en cap país?"

 

Arrimadas també ha avisat el president Puigdemont que només està a les seves mans aturar el cop de la democràcia, que, segons ella, representa l'1 d'octubre.

 

Albiol justifica la coordinació de les policies

 

A l'entrevista d'"Els matins" de TV3, el líder del PPC, Xavier García Albiol, ha justificat la decisió de posar els Mossos sota la coordinació del Ministeri de l'Interior  assegurant que "alguna cosa ha fallat" en el desplegament que han fet els Mossos fins ara.

"És evident, ahir vam veure a les imatges de la setmana passada que la coordinació era millorable. Quan el cotxe de la policia acaba en l'estat que va acabar, és una prova que alguna cosa, des del punt de vista de la protecció, va fallar. I quan la policia que estava dins d'unes dependències públiques ha d'esperar-se 24 hores per sortir, perquè no veu clara la sortida, igual que la secretària judicial, vol dir que alguna cosa va fallar."

 

Albiol ha pronosticat que la setmana que ve la situació podria ser més complicada.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut