Inés Arrimadas aquest dilluns en roda de premsa

Arrimadas: "L'única solució és fer eleccions el més aviat possible"

Les eleccions autonòmiques portarien a crear una alternativa de govern, liderada per Cs, al qual el PSC hauria de donar suport, sense "caure en la temptació" de fer nous "tripartits"

RedaccióActualitzat

La cap de l'oposició al Parlament i líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha dit que l'única condició que han posat per donar suport a l'aplicació de l'article 155 és que es convoquin eleccions autonòmiques a Catalunya al més aviat possible.

"Tornar a la normalitat serà amb un govern de la Generalitat escollit a les urnes, per nosaltres no hi ha cap altra solució. S'ha de fer en el període més curt possible per fer unes eleccions amb garanties democràtiques, i el més controlades possible,  per poder tenir un nou govern que tingui la capacitat de revertir els problemes i gestionar les competències de Catalunya."

Arrimadas ha afegit que el govern que en surti ha de ser transversal, plural, amb persones independents i que sigui una alternativa de govern amb la unió dels partits constitucionalistes.  

Ha dit que s'ha arribat a la situació actual perquè "partits com el PP i els socialistes els últims anys no han sortit a guanyar, sinó a pactar amb els nacionalistes", "no han sortit a reformar aquest país amb un projecte il·lusionant, sinó a tapar-se les vergonyes els uns als altres".

Del PSC, concretament, ha dit que espera que doni suport a l'alternativa de govern que surti d'aquestes eleccions i que espera liderar.

"El PSC és el mateix de sempre, ara el que m'interessa és que no tingui la temptació de fer un tripartit amb Esquerra i permeti una alternativa de govern probablement liderada per Ciutadans, com diuen les enquestes, i que no es tornin a equivocar."

 

Arrimadas ha afegit que el control del 155 està totalment en mans del govern espanyol.

Avui, quan fa 40 anys de l'arribada de Tarradellas, Arrimadas ha ressaltat la seva figura i l'ha contraposat al president Puigdemont. Arrimadas ha afegit que el nom del seu partit, Ciutadans, precisament s'inspira en la històrica frase de Tarradellas: "Ciutadans de Catalunya, ja soc aquí".

 

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
Anar al contingut