Canet de Mar

Arrimadas, escridassada a Canet quan defensava la neutralitat de l'espai públic

Ciutadans denuncia que l'Ajuntament de Canet de Mar no els ha donat permís per fer un acte polític al municipi

RedaccióActualitzat

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, segueix denunciant que la Generalitat alimenta la confrontació i defensa la llibertat dels espais públics.

Arrimadas considera que Canet de Mar viola sistemàticament la neutralitat dels espais públics i que no és un fet aïllat:

"Molts catalans han d'anar a la platja amb els seus fills i veure cementiris ideològics o veure l'ocupació de símbols independentistes en espais que ells també paguen"  

Arrimadas ha visitat aquest dissabte Canet de Mar juntament amb altres dirigents del seu partit, on al maig un grup de persones amb la cara tapada va agredir membres del CDR local que havia col·locat creus grogues.

En aquest sentit, la líder de Cs ha defensat una "Catalunya per a tothom" on "ningú vulgui foragitar els que no som independentistes". Per ella, la situació viscuda en aquest municipi del maresme és una "mostra de la confrontació alimentada pels partits separatistes i el Govern de la Generalitat". Arrimadas ha recordat que la setmana que ve se celebrarà al Parlament un ple monogràfic per "recuperar la convivència".

 

Notícia relacionada: Sabotegen les creus grogues de la platja de Canet i l'enfrontament acaba amb 3 ferits

 

Arrimadas, que anava custodiada per Mossos d'Esquadra, ha estat escridassada i rebuda amb consignes a favor de la "llibertat dels presos polítics", "fora, fora" o "Independència".

Polèmica per la denegació del permís

Arrimadas ha lamentat que l'Ajuntament de Canet de Mar no autoritzés la seva formació a fer un acte polític.

Ciutadans va demanar permís per fer un acte polític al municipi aquest dissabte, concretament a la Riera de Sant Domènec a l'accés de la platja, però va ser denegat per l'ajuntament.

L'alcaldessa respon que Ciutadans havia demanat dos espais: un estava ocupat per un acte de la Festa Major i l'altre no tenia el permís dels responsables municipals de mobilitat.

 

L'alcaldessa de Canet d'ERC, Blanca Ardell, en declaracions a TV3, ha explicat que l'Ajuntament els va demanar que fessin una nova petició, però no ho van fer i creu que han vingut a provocar:

"Ni a ells ni a ningú se'ls hi dona aquest espai i el de dalt estava ocupat. Se'ls hi va dir que en demanessin un altre, no n'han demanat cap més. Per tant, van decidir venir a passejar pel poble. Per què avui? Per què no podien demanar un altre dia que tindríem segurament l'espais lliure? Nosaltres estem a favor que vinguin a fer manifestacions, que vinguin a expressar-se sempre que sigui amb respecte. Per tant, han vingut a provocar"


 

ARXIVAT A:
Cs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut